‘Klootzak’ laat bejaard echtpaar voor dood achter in sloot

Print
‘Klootzak’ laat bejaard echtpaar voor dood achter in sloot

De auto van het bejaarde koppel raakte ernstig beschadigd. Afbeelding: Facebook

Tegelen - James Hendrikse is er nog steeds woedend over. Na een ernstig auto-ongeluk op de A67 werden zijn bejaarde ouders hulpeloos achtergelaten in de sloot. Via een oproep op Facebook probeert hij nu de dader te achterhalen.

Zijn 80-jarige vader Max en moeder Truus (69) waren zondagochtend om half vijf in de ochtend op weg naar hun marktkraam toen het misging.

Kwaad
De auto van het bejaarde koppel uit Venlo zou van achteren zijn aangetikt, sloeg over de kop en eindigde in de sloot langs de weg. “Mijn vader hoorde toen een auto stoppen, maar die reed niet veel later weer hard weg. Dat je een ongeluk veroorzaakt kan gebeuren, maar de slachtoffers laat je toch niet hulpeloos achter? Hoe haal je het in je hoofd om door te rijden?”, fulmineert Hendrikse. “Ik ben daar echt ontzettend kwaad over.”

Botbreuken
Het wrak werd per toeval ontdekt door een Irakees gezin dat voorbijreed. “De moeder die op de achterbank zat, zag de koplampen toevallig in de sloot branden. Dat is hun geluk geweest.” De ouders van Hendrikse werden per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar werd geconstateerd dat vader Max een paar botten had gebroken. Moeder Truus moest op tien plekken worden gehecht. “Gelukkig zijn ze er nog relatief goed vanaf gekomen, maar de schrik zit er natuurlijk goed in.”

Klootzak
Met een bericht op Facebook hoopt hij nu de ‘klootzak’ te bereiken die het ongeluk op zijn geweten zou hebben. “We willen je graag laten weten dat ze het naar omstandigheden goed maken”, schrijft de Venlonaar. “We kunnen ons namelijk niet voorstellen dat jij zo in onwetendheid verder kunt leven.” Het bericht werd binnen no time al ongeveer duizend keer gedeeld. Ook regende het reacties. De gouden tip zat er tot nu toe nog niet tussen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →