Veelpleger (50) twee jaar vast vanwege reeks diefstallen

Print
Veelpleger (50) twee jaar vast vanwege reeks diefstallen

Afbeelding: iStock

Vanwege zijn al uitgebreide strafblad moet de 50-jarige Weertenaar L. twee jaar brommen voor een reeks diefstallen in een daartoe aangewezen Inrichting Stelselmatige Daders (ISD).

De rechter heeft hem dinsdag schuldig bevonden aan een serie (winkel)diefstallen en pogingen tot woninginbraken. Daarbij werd de 50-jarige Weertenaar de ISD-maatregel opgelegd om te voorkomen dat hij snel weer de fout ingaat.

Kapel
De meest opmerkelijke diefstallen van het afgelopen jaar zijn die in het ziekenhuis van Weert en in een kapel in Nederweert. De eerste diefstal vond op 5 april plaats: L. forceerde toen een locker in de dameskleedkamer van de fysiotherapeut en haalde er een portemonnee uit. Na twee mislukte woninginbraken op 26 mei in respectievelijk Nederweert en Weert, wist L. in Nederweert later die dag een offerblok in een kapel leeg te roven.

De rechter hoopt dat L. door middel van trainingen in de ISD zijn criminele patroon leert doorbreken en niet weer de fout in gaat.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →