Toch geen groot nieuw zwembad in Landgraaf

Print
Toch geen groot nieuw zwembad in Landgraaf

Afbeelding: iStock

Landgraaf - Landgraaf ziet af van de eventuele bouw van een 50 meter zwembad in die gemeente.

Dat heeft wethouder Freed Janssen van Landgraaf aan gedeputeerde Ger Koopmans laten weten.

Talentontwikkeling
Janssen is deze week op uitnodiging van Koopmans in Maastricht geweest om over zo’n accommodatie te praten. De gedeputeerde onderzoekt de mogelijkheid om in het zuiden van de provincie een 50 meter wedstrijdbad aan te leggen voor talentontwikkeling. Als tegemoetkoming bij de bouw van het zwembad is de provincie bereid bij te dragen in de kosten. Echter niet in de exploitatie.

Doelgroepenbad
Janssen zegt dat de gemeente de exploitatie van het zwembad, dat Koopmans voor ogen heeft, niet kan ophoesten. De wethouder constateert verder dat er voldoende wedstrijdwater in de regio voorhanden is, of komt. Bovendien is er in de regio Parkstad juist een tekort aan zogenaamde doelgroepenbaden voor ouderen, baby’s/peuters en schoolzwemmen. Daar wil Landgraaf met de nieuwe accommodatie vol op inzetten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →