Bedrijven op de bres voor Connect Limburg

Print
Bedrijven op de bres voor Connect Limburg

Afbeelding: iStock

Ongeveer dertig bedrijven en instellingen hebben protest aangetekend tegen het besluit van de provincie om de samenwerking met brandingsorganisatie Connect Limburg te stoppen. Dat deden ze dinsdag via een gezamenlijk e-mail aan Gedeputeerde Staten.

In de mail - ondertekend door onder meer Boels Rental, Camille Oostwegel en Museum aan het Vrijthof - schrijven ze dat Connect Limburg ‘een prima katalysator en verbinder is van het nieuwe positieve bewustzijn van Limburg.

Protestactie
Om na vier jaar het ingeslagen pad van grensoverschrijdende branding te verlaten voelt als een stap in de verkeerde richting en is unfair naar het professionele team’. De protestactie werd geïnitieerd door artiest Guido Dieteren.

Totaal onverwacht besloten Provinciale Staten onlangs de stekker te trekken uit Connect Limburg, terwijl er een overeenkomst is gesloten tot en met 2025. De organisatie werd vier jaar geleden in opdracht van de provincie opgericht om acties en evenementen te organiseren die vooral in het buitenland het imago van Limburg moesten verbeteren. Het was de opvolger van Regiobranding Zuid-Limburg, bekend van de campagne ‘Zuid-Limburg, je zal er maar wonen’.

Netwerk
Connect Limburg heeft de afgelopen jaren een netwerk opgezet van bedrijven en instellingen die als ‘Limburgambassadeur’ fungeren. De politiek zegt nu het resultaat te mager te vinden en ziet weinig samenhang met het beleid van de provincie.  

De organisatie krijgt jaarlijks een subsidie van 1,2 miljoen. Gedeputeerde Staten hebben dit dinsdag officieel stopgezet. Om lopende projecten af te kunnen maken, kan Connect Limburg voor 2018 nog een beperkt subsidiebedrag krijgen. De provincie zal de branding voortaan zelf gaan organiseren voor een lager budget. Hoe dat er precies uit komt te zien, is niet bekend. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →