Man schiet in de VS op schoolkinderen: meerdere doden

Print
Man schiet in de VS op schoolkinderen: meerdere doden

Rancho Tehema Road is verzegeld na een schietpartij waarbij zeker vijf doden vielen. Afbeelding: AD/Network USA

Bij meerdere schietpartijen, waaronder op een basisschool, in het noorden van de Amerikaanse staat Californië zijn in ieder geval vijf mensen gedood en meerdere kinderen verwond. De schutter vuurde op vijf plekken op mensen.

Volgens de lokale autoriteiten schoot de man op kinderen die net op hun school aankwamen in Rancho Tehama, op zo'n drie uur rijden van San Francisco. Het is nog niet bekend hoeveel kinderen gewond zijn geraakt.

Doodgeschoten
Ook op vier andere plekken had de schutter het op mensen gemunt. De man is door de politie doodgeschoten. "Er is meerdere keren geschoten op de basisschool"', aldus Phil Johnston, de assistent sheriff. "Ik weet niet hoeveel slachtoffers daarbij vielen." De school is geëvacueerd. "Het gebouw is helemaal leeg. We hebben de kinderen die daar waren naar een veilige plek gebracht."

Volgens Jeanine Quist, een administratief medewerker van Corning Union Elementary School zijn er geen doden gevallen op haar school. Er zijn wel kinderen gewond geraakt. Een kind werd met meerder schotwonden naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis, zo'n vijftig kilometer verder, gebracht. 

Sandy Hook
Juist woensdag begint de rechtszaak die de familie van slachtoffers van Sandy Hook basisschool aanspanden tegen wapenfabrikanten. In 2012 werden twintig kinderen en zes volwassenen vermoord tijdens een van de grootste Amerikaanse schoolschietpartijen. 

Twee weken geleden schoot een schutter nog 25 mensen dood tijdens een kerkdienst in Sutherland Springs in de Amerikaanse staat Texas. Een paar weken daarvoor vielen er 58 doden in Las Vegas toen een man vanuit een hotelraam het vuur opende op concertgangers.