Bergen krijgt geen Lieke Martensfonds voor sportende jeugd

Print
Bergen krijgt geen Lieke Martensfonds voor sportende jeugd

Premier Rutte riddert voetbalster Lieke Martens. Afbeelding: ANP

Bergen krijgt geen Lieke-Martensfonds. De gemeenteraad van Bergen verwierp het idee van de fractie Kern voor het instellen van zo’n fonds maandagavond tijdens de behandeling van de begroting 2018.

Oppositiepartij Kern had twee ton in een fonds willen storten om met het geld de jeugd te stimuleren te gaan sporten. Volgens Kern verbroedert sport en zorgt het ervoor dat jongeren in Bergen willen blijven wonen.

Vader
Overigens hield Kern wel een slag om de arm: Lieke Martens zou het er wel mee eens moeten zijn dat er een sportfonds komt dat haar naam draagt. De vader van Lieke, PK-raadslid Ben Martens, stemde in ieder geval tegen een fonds met de naam van zijn wereldberoemde dochter.

Film
Kern had het geld voor het sportfonds willen halen uit het potje dat is gereserveerd voor het maken van een film over Bergen. Het is nog maar de vraag of die film er ooit komt. De provincie geeft veel minder subsidie voor de promotiefilm van Bergen dan producent EMS aanvankelijk dacht. Kern heeft de film altijd ‘geldverspilling’ genoemd.

Scepsis
Wethouder Antoon Splinter (CDA) is zeer sceptisch over de filmproductie. Hij gaat eind deze week met de producent praten maar hij stak maandagavond niet onder stoelen of banken dat hij de uitgave van drie ton aan de film niet ziet zitten.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →