Vestiging vijfde supermarkt Nederweert stap dichterbij

Print
Vestiging vijfde supermarkt Nederweert stap dichterbij

Afbeelding: De Limburger

Nederweert - De vestiging van een nieuwe supermarkt met huur- en koopwoningen in het centrum van Nederweert is een belangrijke stap dichterbij gekomen.

Wethouder Theo Coumans heeft afgelopen vrijdag een realisatieovereenkomst bereikt met de ontwikkelaar van de locatie Wijen: Rialto-Meulen, zo heeft hij de gemeenteraad dinsdagavond laten weten.

Verrast
Raadsleden van de oppositiepartijen waren onaangenaam verrast hier pas dinsdagavond bij de bespreking van de centrumplannen over te worden geïnformeerd. In de overeenkomst is vastgelegd dat de ontwikkelaar een supermarkt van 2200 m² bouwt met bovenop 25 sociale huurwoningen en 4 sociale koopwoningen. De overeenkomst moet nog worden getekend.

Onbegrijpelijk
Voor JAN en PvdA is de keuze voor een vijfde supermarkt onbegrijpelijk. "Aan de ene kant wordt leegstand tegengegaan en toch zetten we nu de deur open voor extra winkelruimte", aldus Jan van Nierop (PvdA).

Het plan dat de Heerschap Groep recent lanceerde: verhuizen met de Jumbo naar de locatie Wijen en op de plek van de huidige supermarkt grondgebonden woningen bouwen, kan op sympathie van JAN en PvdA rekenen. Coumans wil dit soort plannen aan de markt overlaten. "We gaan niet strepen in de overeenkomst om Heerschap te faciliteren. We maken geen formules voor supermarkten."

Tevergeefs
Via een motie probeerden PvdA en JAN nog tevergeefs de komst van een vijfde supermarkt naar Nederweert tegen te houden. Coumans verwacht in het eerste kwartaal van 2018 de gemeenteraad een bestemmingsplanwijziging voor de locatie Wijen voor te leggen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →