'VS wil Nederland uitnodigen voor minitoernooi met WK-afvallers'

Print
'VS wil Nederland uitnodigen voor minitoernooi met WK-afvallers'

De laatste keer dat Oranje in en tegen de VS speelde, was in 2002. Nederland won met 2-0. Staand, vlnr: Roy Makaay, Michael Reiziger, Jaap Stam, Frank de Boer, Ronald Waterreus. Gehukrt, vlnr: Arthur Numan, Phillip Cocu, Edgar Davids, Boudewijn Zenden Afbeelding: ANP

De Amerikaanse voetbalbond USFF wil volgend jaar zomer een minitoernooi organiseren met WK-afvallers, waaronder Nederland. Dat meldt ESPN op basis van bronnen bij de bond.

Andere landen die worden genoemd zijn Chili, Italië en Ghana. Volgens ESPN is nog niets beslist, laat staan dat iets duidelijk is over het format (één toernooi, reeks oefenduels). Eén ding is wel duidelijk: de afgevallen voetbalgrootmachten hebben komende zomer in de aanloop naar het WK voldoende tijd.

De laatste keer dat Nederland naar de Verenigde Staten reisde voor een oefenduel was op 19 mei 2002, vlak voor het door Oranje gemiste WK in Japan en Zuid-Korea. De VS plaatste zich toen wel voor de mondiale eindstrijd.

Speel mee met het voetbalspel

Het bekende gratis online Voetbalspel van De Limburger gaat weer van start. Met wekelijks kans op mooie geldprijzen en een totale prijzenpot van € 4.000.

Meespelen is heel eenvoudig. Eén keer inschrijven op delimburger.nl/voetbalspel en je kunt elke week je voetbalkennis testen op 5 boeiende wedstrijden.

Nieuw: Amateurclub Klassement
De 11 beste deelnemers van elke amateurclub bepalen de totaalscore. Na de Champions League finale maken we de balans op en verdelen we € 1.000 onder de verenigingen die het hele jaar door het beste hebben voorspeld.