Extra politie ingezet, bussen in Brunssum gaan weer rijden

Print
Extra politie ingezet, bussen in Brunssum gaan weer rijden

De ruit van de bus lag aan diggelen. Afbeelding: Stan Vreuls

Brunssum - De politie gaat extra surveilleren in Brunssum nadat meerdere bussen van Arriva daar de laatste dagen werden bekogeld met stenen.

Het busbedrijf weigerde dinsdagavond nog door Brunssum te rijden nadat twee bussen vlak na elkaar door een steen werden geraakt. Daarbij raakte één persoon gewond.

Oogje in het zeil
De vervoerder heeft woensdag overleg gevoerd met de politie en burgemeester Luc Winants. De komende tijd wordt er extra politie ingezet op de plekken waar het de laatste dagen misliep. Ook wordt buurtbewoners gevraagd een oogje in het zeil te houden. Arriva zegt voldoende vertrouwen te hebben in de maatregelen om de dienstregeling weer te hervatten. “We kunnen de mensen ook niet bij de halte laten staan”, verklaart een woordvoerster.

Vaker
De incidenten van dinsdagavond staan niet op zichzelf. Zondag werden in Brunssum al een auto en twee bussen bekogeld met stenen en in februari gebeurde dat ook al meerdere keren. De politie heeft geen idee of het telkens om dezelfde daders gaat.

Enorme knal
Bij het laatste incident, dinsdagavond rond kwart voor negen, raakte een man gewond aan zijn hoofd. “Er was plotseling een enorme knal te horen. Daarna zag je allemaal glas in het rond vliegen”, zegt Stan Vreuls, die in de bus zat. “Ik ben meteen op de grond gaan liggen, want ik dacht in eerste instantie dat er geschoten werd.”

Toen hij doorkreeg dat er een steen door het raam was gegooid, ontfermde hij zich samen met een medepassagier en de buschauffeur over het slachtoffer. “Die man lag schreeuwend van de pijn op de grond. Er was behoorlijk wat bloed te zien.” Een toegesnelde buurtbewoner verleende vervolgens eerste hulp.

Het slachtoffer werd per ambulance afgevoerd, de politie laat weten dat hij inmiddels is ontslagen uit het ziekenhuis.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen