Advocaat NS-top: 'Justitie heeft cruciale stukken achtergehouden'

Voormalig Veolia-directeur René de Beer.© Roger Dohmen

Justitie heeft cruciale stukken achtergehouden in de zaak tegen vijf NS-directeuren. Dat stelt NS-advocaat Italianer.

Paul Bots

Contracten waaruit blijkt dat oud-Veoliadirecteur René de Beer werkelijk in dienst was van het bedrijf PTRM, zitten niet in het strafdossier. Justitie beweert dat het bedrijf heeft meegedaan aan een schijnconstuctie, en De Beer in werkelijkheid voor de NS werkte. Hij zou daarbij bedrijfsgeheimen van zijn oude werkgever Veolia hebben meegenomen.

SchijnconstructieUit de contracten blijkt dat De Beer echt in dienst was bij PTRM en dat hij daar ook advieswerk deed voor andere bedrijven dan de NS. Daarom zou er geen sprake zijn van een schijnconstructie en dus ook niet van valsheid in geschrifte.

Lees ook: Voormalig NS-baas blijft Limburgse ov-fraude ontkennen

OntlastendDe stukken werden donderdag tijdens de rechtszaak tegen de voormalige NS-top op tafel gelegd door advocaat Regter, namens PTRM-directeur Rob van B. Volgens de NS zijn de stukken ‘buitengewoon ontlastend’. Justitie zegt niks te hebben achtergehouden. De advocaat heeft stukken zelf veel te laat ingediend, aldus de officier van justitie. De verdenking in de richting van de ex-directeuren verandert niet door de stukken, stelt hij.

Voormalig NS-topman Timo Huges blijft volharden dat ten onrechte wordt beschuldigd van fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg. Hij zegt zich amper met aanbesteding in Limburg bezig te hebben gehouden. Aanbestedingen vielen niet onder hem, zo geeft Huges aan.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal