Werkloosheid Limburg scheurt in rap tempo omlaag

Print
Werkloosheid Limburg scheurt in rap tempo omlaag

Afbeelding: ANP

Het aantal werkloze Limburgers suist in een rap tempo omlaag. In een jaar tijd is het aantal WW-uitkeringen met 21 procent gezakt, tegen een landelijk gemiddelde daling van 18 procent.

Dit meldt UWV in een overzicht van de werkloosheid van afgelopen oktober. Ondanks de snelle daling telde de uitkeringsinstantie aan het eind van deze maand toch nog 22.634 uitkeringen in de provincie, vooral onder vijftigplussers.  

Voorbeeld
Meest opvallend in de cijfers van UWV is het herstel van werkgelegenheid in de winkelbranche, een sector die in de crisisjaren en ook daarna zware klappen kreeg, met de ondergang van V & D als het meest aansprekende voorbeeld. Nu stelt de UWV vast dat het aantal werklozen in de detailhandel afgelopen jaar met ruim een kwart is gedaald. Daarnaast zal het banen in de winkels stijgen en blijkt er drie op de tien vacatures moeilijk vervulbaar te zijn.

Het hoogste percentage werklozen in Limburg is in Venlo (4,8 procent) te vinden, terwijl Maastricht met een werkloosheidspercentage van slechts 3,2 procent provinciaal kampioen is.