Valkenburg wil ‘kersthoofdstad’ van Europa worden

Print
Valkenburg wil ‘kersthoofdstad’ van Europa worden

Afbeelding: Peter Schols

Valkenburg - Valkenburg aan de Geul doet een gooi naar de titel Kersthoofdstad van Europa.

Onder meer de gemeente en de VVV Zuid-Limburg hebben deze week een bidbook ingediend in de hoop dat Valkenburg zetel mag nemen in het European Cities of Christmas Network; een nieuw op te tuigen netwerk van Europese ‘kerststeden’ dat gaat opereren onder de vlag van de Europese Unie. Begin december wordt bekend welke andere steden kandidaat zijn. 

Gemeentegrot
Valkenburg memoreert in het bidbook hoe het in 1985 begon met een kerstmarkt in de Gemeentegrot, gevolgd door een tweede in de Fluweelengrot in 1997, en hoe dat kon uitgroeien tot het grootste kerstevenement van Limburg met jaarlijks zo’n 300.000 bezoekers.

Hoger plan
Het European Cities of Christmas Network brengt ‘kerststeden’ samen. Door elkaars ervaringen te delen en te brainstormen over nieuwe initiatieven moeten de steden elkaar naar een nog hoger plan tillen. 

Kerststad Valkenburg gaat dit weekeinde van start. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →