Bewoners Geleense flat willen uitleg over ‘frietpanbrand’

Print
Bewoners Geleense flat willen uitleg over ‘frietpanbrand’

Afbeelding: Nifoma

Geleen - Bezorgde bewoners van de Cityflat in Geleen willen uitleg over de brand eind mei. Alleen krijgen ze die informatie niet, klagen ze.

Deze week meldde een woordvoerster van woningcorporatie ZOwonen dat ze de oorzaak van de brand niet wist. Maar later noemde een zegsman van de politie een oververhitte frietpan op het balkon als oorzaak, zoals meteen na de brand werd verteld. Opmerkelijk is dat beide woordvoerders zich baseren op dezelfde politieman.

Drugslab
Bewoners van de Geleense flat willen opheldering. Ed Bloemen, wiens 88-jarige moeder naast de uitgebrande flatwoning woont: "Een schoonmaakploeg is twee weken bezig geweest. Vanwege een oververhitte frietpan? Kom nou. Schoonmakers vertelden dat het om een drugslab ging. Vandaar de cabines op de gang. ZOwonen doet er het zwijgen toe."

Dit verhaal wordt bevestigd door een tweede huurder die anoniem wenst te blijven. Schoonmaakbedrijf Janssen uit Sittard stelde een rapport op over de schoonmaakbeurt. Dit is niet door ZOwonen gecommuniceerd met de bewoners, zeggen ze. 

Contract
Bas Janssen, zoon van de eigenaar: "Het was geen drugslab. Wat de oorzaak wel is geweest, kan ik niet zeggen. We hebben een contract met ZOwonen. Zij hebben het rapport."

Drugsverslaafde
Bloemen en de tweede bewoner vinden het vreemd dat ZOwonen de oververhitte frietpan aangrijpt om het huurcontract met de 27-jarige bewoner te beëindigen. Er moet meer aan de hand zijn, stellen de twee. De woordvoerster van ZOwonen zegt dat ook signalen van bewoners een rol spelen. Welke wil ze niet zeggen. De flatbewoners melden dat de huurder, het zou gaan om een drugsverslaafde, de berging gebruikte als sleutelplaats voor scooters en daarbij voor overlast zorgde. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →