Oeuvreprijs voor Tegelse regisseur Ben Verbong

Print
Oeuvreprijs voor Tegelse regisseur Ben Verbong

Ben Verbong Afbeelding: ANP

De stichting CineSud heeft de Tegelse regisseur Ben Verbong donderdagavond geëerd met een carrière award tijdens de opening van het SHIFT Film Festival in Maastricht.

De cineast, die sinds ruim twintig jaar vooral werkzaam is in Duitsland, kreeg de Outstanding Accomplishment Award uitgereikt voor zijn verdiensten voor de nationale en Limburgse cinema.

Duitsland
De in 1949 in Tegelen geboren cineast debuteerde in 1981 met de film Het Meisje met het Rode Haar, die direct geselecteerd werd voor het filmfestival van Berlijn. Nadat hij in de jaren tachtig en negentig nog enkele Nederlandse producties vervaardigde – waaronder de thrillers De Schorpioen en De Flat en de tv-serie Charlotte Sophie Bentinck – vertrok hij midden jaren negentig op verzoek van Studio Hamburg naar Duitsland. Sindsdien heeft hij tientallen (internationale) producties geregisseerd, van succesvolle familiefilms (Das Sams) tot historische drama’s (The Von Trapp Family). Ook draagt hij zijn kennis en ervaring over aan nieuwe generaties filmmakers.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →