Erik Meijer en Fuat Usta trainen noodgedwongen mee bij MVV

Print
Erik Meijer en Fuat Usta trainen noodgedwongen mee bij MVV

Usta (midden) en Meijer (rechts) op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger/Peter Schols

Het blessureleed bij MVV is inmiddels zo nijpend dat de assistent-trainers donderdag op de laatste training voor het duel tegen FC Eindhoven noodgedwongen mee moesten spelen.

Erik Meijer en Fuat Usta van MVV trokken maar een hesje aan, zodat er tenminste een partijspelletje gespeeld kon worden. Ook reservedoelman Gilles Deusings werd bij die oefening ingezet als voetballer.

Niet verantwoord
Dat kan zo niet langer, weet ook MVV-trainer Ron Elsen. "Het hele seizoen zo doorgaan is niet verantwoord op dit niveau. Daar zijn het zakelijke en technische deel van de club het over eens", overpeinst hij de situatie waarin MVV zich bevindt.

Met een waslijst aan blessures van vaste krachten bevindt de club zich in woelig water. Maar dat er nieuwe spelers gehaald moeten worden rond de jaarwisseling, vindt Elsen te kort door de bocht. "We moeten richting de winterstop eerst kijken hoeveel spelers in het nieuwe jaar weer kunnen meedoen. Als duidelijk is dat we dan nog veel jongens missen, zullen we zoeken naar versterking."

Waslijst
Pieter Nys trainde donderdag voor het eerst weer mee met de groep, maar daarmee was het goede nieuws eigenlijk wel verteld. De lijst van spelers die vrijdagavond ontbreken tegen FC Eindhoven is nog altijd lang: Samy Mmaee, Ricardo Ippel, Christophe Janssens, Shermaine Martina, Marvin Ognijimi en dus waarschijnlijk ook Pieter Nys ontbreken nog.

Vermoedelijke opstelling:
Verrips, Ciranni, Pereira, Shermar Martina, Schroijen, Okita, Thuys, Loshaj, Golpek, Koolhof, Yildirim