Judoka's testen frikandellenvlaai: 'Heerlijk'

Print

Afbeelding: De LImburger

De Aldi heeft ze vorige week even in de schappen gehad. Maar de enige echte frikandellenvlaai wordt gemaakt in Grubbenvorst.

Bakker Manfred Engels heeft in mei 2016 het eerste exemplaar voor de grap gemaakt en op zijn Facebookpagina gezet. Nog geen dag later was de foto van de vlaai met curry al meer dan een miljoen keer bekeken en stroomden de bestellingen zelfs vanuit Canada en Nieuw Zeeland binnen.

Test
Wie bij bakkerij Engels op bezoek gaat voor een interview over alles wat er te weten valt over de uitvinding die frikandellenvlaai heet, neemt uiteraard een exemplaar mee om die te laten testen. Ervaring leert inmiddels dat de hard trainende mannen en vrouwen van Judoclub Reuver zich maar al te graag lenen voor zo’n test.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Voorzichtigheid
Enige voorzichtigheid is wel geboden, zo staand op de judomat. Het baksel dat van tevoren eerst nog 11 minuten de oven in moet omdat het warm geserveerd dient te worden, druipt van de curry. Lekker, maar zulke rode klodders wil judotrainer Cor Bosman die zijn leerlingen heel sportief even uitleent voor de test toch liever niet op zijn judomat. "Heerlijk", roepen (van links naar rechts, waar het meisje met het witte pak ook op staat) Tara, Timo, Mathijs, Ryan en Jayden. Bij volwassenen roept de frikandellenvlaai gemengde reacties op.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →