Tanken was in ruim twee jaar niet zo duur

Print
Tanken was in ruim twee jaar niet zo duur

Afbeelding: iStock

De adviesprijs voor benzine was donderdag 1,70 euro per liter, met kortingen was tanken daardoor op z'n goedkoopst 1,51 euro.

Het was voor het laatst in juli 2015 dat de adviesprijs voor Euro95 rond deze koers lag. Voor diesel zelfs nog een maand langer geleden. In juni 2015 was de adviesprijs voor diesel 1,37. Daar zaten we donderdag met 1,36 weer tegenaan te hikken. Aan de pomp kost diesel nu op zijn minst 1,22 euro per liter.

Olieprijs
Tanken voelen we dus weer flink in onze portemonnee. De prijzige benzine komt, zegt Paul van Selms van consumentenplatform UnitedConsumers, door de stijgende olieprijs. "De olieprijs is lange tijd relatief laag geweest. Nu is de oliewinning beperkt en door de aantrekkende economie wordt er meer afgenomen. Een kwestie van vraag en aanbod dus.’’

Zowel de olie- als benzineprijs zullen in 2018 nog wel wat verder stijgen, verwacht Van Selms. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →