Vier mensen opgepakt bij grootscheepse controle Marechaussee

Print
Vier mensen opgepakt bij grootscheepse controle Marechaussee

Afbeelding: De Limburger/Le Giesen

Bij de grote grenscontrole die de Koninklijke Marechaussee donderdag uitvoerde in Limburg zijn vier mensen aangehouden.

In totaal werden er bij de actie 180 voertuigen en 430 personen gecontroleerd.

Vals rijbewijs
Op de A67 bij Venlo werden twee Poolse mannen van 47-jaar opgepakt nadat ze waren betrapt met een bus vol spullen om hennep mee te kweken. Op de A74 liep een 44-jarige man tegen de lamp met een vals Russisch rijbewijs, ook hij werd ingerekend. En op de A76 bij Heerlen werd een Belg gearresteerd op verdenking van mensenhandel. In zijn bestelbusje zat namelijk een passagier met een vals paspoort uit Guinee. Twee andere illegale vreemdelingen werden teruggestuurd naar Duitsland.

Taser
Er werden niet alleen mensen aangehouden bij de actie, maar ook flink wat bekeuringen uitgedeeld. Zo kregen sommige mensen een boete voor het rijden met valse kentekenplaten of een vals rijbewijs en het opgeven van een valse naam. Eén man werd betrapt met een als zaklamp verhuld stroomstootwapen. Hij kreeg direct de rekening gepresenteerd: 550 euro boete.

Zeven schepen
Bij de grote landelijke actie, genaamd Korridorfahndung, werd van Limburg tot en met Groningen op 23 plaatsen gecontroleerd door politie, marechaussee, douane, belastingdienst de Duitse Zoll en de Landes- en Bundespolizei. Tussen 16.00 uur en middernacht zijn ruim 900 voertuigen, bussen en vrachtauto's nagekeken. De politie kwam in actie in internationale treinen is en ook de bemanning van zeven schepen is gecontroleerd. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →