Uitbaters erotische winkel voelen zich gediscrimineerd

Print
Uitbaters erotische winkel voelen zich gediscrimineerd

Foto ter illustratie. Afbeelding: ANP

Ron en Kelly Heutz van de erotische winkel Your Life Style in Heerlen vinden dat ze stelselmatig worden gediscrimineerd door verzekeraars, banken en financiële instanties.

Deze week moest Your Life Style zijn gehuurde pinautomaat teruggeven aan SumUp Benelux, nadat het bedrijf had ontdekt voor welke transacties het apparaat werd gebruikt. Daarop heeft Heutz de publiciteit gezocht.

Nette winkel
"Ik loop alleen maar tegen dit soort dingen aan. Bedrijven willen niet geassocieerd worden met deze branche. Ik betaal meer aan verzekering dan andere winkels. Maar ze kennen mijn zaak helemaal niet. We hebben een hele nette winkel met aparte producten. Alles is legaal, we staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel en betalen gewoon belasting", zet Ron Heutz, die zes jaar bij de marechaussee heeft gewerkt.

Benadeeld
Hij overweegt een advocaat te nemen om tegen deze vorm van discriminatie te strijden. SumUp Benelux verwijst naar zijn algemene voorwaarden. Daarin staat dat met het betalingsapparaat geen transacties mogen worden gedaan ‘die gerelateerd zijn aan seksshops of pornografisch entertainment’. Daar valt de winkel van Your Life Style op bedrijfsterrein de Beitel onder. Heutz voelt zich sterk benadeeld omdat klanten nu niet meer bij hem kunnen pinnen.

Heutz beaamt dat er in zijn branche wel het nodige kaf onder het koren zit, maar dat zijn zaak alles netjes regelt. "Bij banken en de politie zijn ook schandalen. Dan hoeven toch niet alle banken en politieagenten daar onder te lijden? Ik wil een statement maken, dat er normaal over deze branche wordt geoordeeld."

  

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →