Engels vervangt Rosheuvel op Roda-flank

Print
Engels vervangt Rosheuvel op Roda-flank

Roda-aanvaller Mario Engels in duel met Danny Holla van FC Twente. Afbeelding: Pro Shots

Mario Engels start zondag (16:45 uur) in de basis van Roda JC, dat in eigen huis een confrontatie wacht met AZ.

De Duitse vleugelspits vervangt op de rechterflank Mikhail Rosheuvel, die na zijn rode kaart tegen Excelsior is geschorst. Ognjen Gnjatic ontbreekt in de selectie. De Bosnische middenvelder leek op de weg terug na een enkelblessure, maar heeft een kleine terugslag gekregen.

Veel dynamiek
Roda JC, met zeven punten nummer laatst in de eredivisie, stuit op een ploeg in vorm. Met verzorgd voetbal is AZ opgerukt naar de vierde plaats. "Ze hebben veel dynamiek in de ploeg, dat moeten we eruit halen anders is AZ moeilijk te stoppen", meent Roda-coach Robert Molenaar. "Aan de andere kant willen wij meer contouren laten zien van ons aanvalsspel."

Manchet
Aanvoerder Ard van Peppen moet de concurrentie aangaan met Jannes Vansteenkiste, die verlost is van zijn manchet om de linkerpols. Molenaar wil nog niet kwijt wie van de twee linksbacks in de basis start. AZ mist de geschorste clubtopscorer Wout Weghorst. Hij wordt wellicht vervangen door Fred Friday.

Vermoedelijke opstelling Roda JC: Jurjus, Götz, Kum, Auassar, Van Peppen/Vansteenkiste, El Makrini, Ndenge, Gustafson, Engels, Schahin, Van Velzen.