Leden Venlose drugsbende jarenlang de cel in

Print
Leden Venlose drugsbende jarenlang de cel in

Afbeelding: ANP Xtra

Vijf leden van een Venlose drugsbende moeten 2,5 tot 5 jaar de cel in voor het bezit en de smokkel van verdovende middelen.

Ze verstopten de drugs in een geheime bergplaats van een auto, die alleen met een speciale sleutel toegankelijk was. 

Sms
De politie onderschepte zo'n transport en ondekte daarbij de werkwijze. Het ging voornamelijk om softdrugs, maar in drie gevallen om ook harddrugs. De drugs werden naar Duitsland gebracht, waarbij de contacten met de afnemer via sms verliepen.

De rechtbank Limburg veroordeeld twee van de smokkelaars tot vijf jaar cel omdat zij de spilfiguren waren. De anderen kregen vier, drie en 2,5 jaar gevangenisstraf.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen