Man vindt 186 jaar oude schedel in schuur

Print
Man vindt 186 jaar oude schedel in schuur

In de kelder van het schuurtje in de tuin trof Herman van Herwaarden een schedel aan. Afbeelding: Ermindo Armino

De menselijke schedel die half mei werd gevonden in een huis in Heerlen is minstens 186 jaar oud. Dat blijkt uit onderzoek aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Nu blijkt dat de persoon in het begin van de negentiende eeuw of eerder is overleden, is het onderzoek afgerond. "De schedel stamt op zijn laatst uit 1831", laat een woordvoerder van de politie weten. "Omdat het om zo’n oude schedel gaat, zal er verder geen onderzoek meer verricht worden."

Kelder
De hersenkas werd gevonden toen de nieuwe eigenaar van een zwaar onderkomen huis aan het Bekkerveld bezig was met opruimwerkzaamheden. In de overwoekerde tuin stond een afgesloten schuur met een kelder. Daar werd naast een hoop puin en oude spullen ook een schedel en verschillende botten aangetroffen. De botten bleken van dieren te zijn.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →