Dit artikel is exclusief voor abonnees van De Limburger
Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Bakker verwerkt 80.000 frikandellen in de vlaai

Bakker verwerkt 80.000 frikandellen in de vlaai

Bakker Engels bezig met het productieproces. Foto: Lé Giesen

Hij heeft in anderhalf jaar tijd 80.000 frikandellen in vlaaien verwerkt. De Aldi had ze vorige week even in de schappen liggen. Maar de enige echte uitvinder van deze snack is bakker Manfred Engels uit Grubbenvorst.

"Mijn stagebegeleider is jarig. Hij houdt van frikandellen. Kun jij niets verzinnen?”



Het is de zoon van bakker Manfred Engels uit Grubbenvorst die hem in mei van 2016 deze vraag stelt. "Toen ik in de bakkerij vlaaien stond te maken, heb ik de frikandellen die ik in huis had in stukken gesneden, wat curry op vlaaiendeeg gedaan, frikandellen erop, ruitjesdeeg eroverheen en dat met de rest meegebakken.” Het eindproduct gaat op vrijdagmorgen met zoonlief mee naar de stageplek.