Nog steeds geen alternatief voor kantoortoren Roermond

Print
Nog steeds geen alternatief voor kantoortoren Roermond

Afbeelding: iStock

Het wil maar niet vlotten met de invulling van de ‘ontwikkellocatie Stationspark’ in Roermond. Alle plannen van de projectontwikkelaar voor een alternatieve invulling van de aanvankelijk geplande kantoortoren zijn tot dusver door de gemeente afgewezen.

Het plan voor een kantorencomplex van liefst 20.000 vierkante meter dateert al van 2004, toen de kantoormarkt nog booming was. Die stortte echter door de economische crisis in.

Reden waarom gemeente en ontwikkelaar in 2014 overeen kwamen dat Kantorencomplex Stationspark  Roermond bv (VolkerWessels en Piet van Pol)  tot 2020 de tijd kreeg om met een nieuwe invulling voor de locatie te komen.

Plannen
Inmiddels is een aantal plannen de revue gepasseerd van louter appartementen, tot appartementen in combinatie met commerciële ruimtes. De jongste versie die er nu ligt omvat 77 sociale huurappartementen, 35 huur/koopappartementen , 4500 vierkante meter aan kantoren (flexoffices) en 1250 vierkante meter horeca plus een stallingsruimte (fietsen en lockers).

De projectontwikkelaar zegt het ontwerp speciaal te hebben aangepast aan de plannen die de gemeente heeft met het stationsgebied.  Volgens de ontwikkelaar is er ook "concrete interesse  bij woningcorporaties  in Roermond die ons hebben aangegeven ruimschoots voldoende behoefte te zien voor de invulling van een substantieel aantal sociale huurappartementen in de toren Stationspark” .

Geen behoefte
Desondanks blijft het stadsbestuur van Roermond van mening dat er geen behoefte is aan nieuwe (sociale) huurappartementen.  Het college wijst erop dat er te zijner tijd bij de uitwerking van fase twee van de plannen voor de stationsomgeving (er komt een oostelijke verbinding met het NS-station) "wellicht mogelijkheden ontstaan voor de ontwikkeling van andere functies”

Een woordvoerder van VolkerWessels laat weten dat de projectontwikkelaar vasthoudt aan een woonfunctie en bezig is met de uitwerking van een nieuw concept.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen