Tien van Cambuur vellen elf van Fortuna

Print
Tien van Cambuur vellen elf van Fortuna

Afbeelding: Orange Pictures

Een uur lang speelde Fortuna Sittard in Leeuwarden met een man meer, maar niettemin moest de ploeg van Sunday Oliseh een bittere nederlaag slikken.

Cambuur, de nummer zeventien op de ranglijst, sleepte vrijdagavond op het tandvlees de overwinning binnen: 1-0.

De start van Fortuna was desastreus. Cambuur dwong met een stormloop direct drie corners af en scoorde al na 112 seconden. Peersman was de beul: 1-0. De Friezen waren los en lieten de 105 meegereisde Sittardse fans opnieuw sidderen via een schot van Van Deelen. Pas na een minuut of tien kwam Fortuna aan serieus tegenspel toe. Dianessy kopte niet veel later rakelings naast.

Bekijk video: Bryan Smeets van het veld na kopstoot aan Fortuna-speler

Vlam
Na een half uur spelen sloeg de vlam plots in de pan. Na een stevig duel tussen Wessel Dammers en Bryan Smeets deelde de laatste een kopstoot uit. Arbiter Van Boekel trok de rode kaart. Ziedend liep de Maastrichtse middenvelder van het veld. De wedstrijd werd vervolgens zeer grimmig. De elf van Fortuna zochten in het wapengekletter de aanval tegen de tien van Cambuur. Dammers (kopbal) miste op slag van rust een grote kans op de gelijkmaker.

Onder druk
In de tweede startte Fortuna direct een groot offensief. Cambuur kwam zwaar onder druk, maar weigerde te bezwijken. Oliseh zag het even aan en stuurde na een uur spelen via een dubbele wissel de aanvallers Vidigal en Hutten naar het front.

Fortuna beukte en beukte daarna voortdurend op het Friese fort, vooral via de lucht, maar de bal wilde er niet in. Stokkers kreeg in blessuretijd nog een riante kopkans, maar ook hij faalde.