Gemiste penalty in slotfase kost MVV punt bij Eindhoven

Print
Gemiste penalty in slotfase kost MVV punt bij Eindhoven

Afbeelding: Orange Pictures

MVV is er niet in geslaagd een snelle 3-0 achterstand om te buigen in een gelijkspel. De ploeg van Ron Elsen kwam mede door een gemiste penalty een doelpunt tekort: 3-2.

Vier minuten voor tijd kreeg MVV dé uitgelezen kans op een punt. Dogan Golpek werd in de zestienmeter gevloerd na een fraaie actie over de rechterkant. Jonathan Okita schoot de penalty echter niet goed genoeg in, waardoor doelman Ruud Swinkels kon redden.

Hattrick
MVV had de slechts denkbare start. De ploeg van Elsen had de bal amper aangeraakt toen het op achterstand kwam. Mart Lieder, clubtopscorer van de thuisploeg, prikte de bal na 31 seconden binnen. Lieder kwam opnieuw tot scoren in de zestiende minuut, nadat MVV de bal niet kreeg weggewerkt uit het zestienmetergebied. Tot dat moment voetbalde MVV wel goed mee en kreeg het zelfs kansen op een treffer. Maar daarna was het toch echt alleen FC Eindhoven dat het spel maakte. Lieder kreeg daardoor de kans om binnen 23 minuten een hattrick te maken.

Dramatische avond
Een dramatische avond leek het te worden, ware het niet dat MVV zich in het begin van de tweede helft goed terug knokte. Jonathan Okita en Florian Loshaj zetten de Maastrichtenaren weer op schootsafstand van de Eindhovenaren, die zich daarna weer enigszins herpakten. MVV kreeg vervolgens nog wel een personele klap te verwerken. Shermar Martina viel uit met een blessure, waardoor de ploeg van Ron Elsen verdedigend slagkracht verloor.

Met het missen van de strafschop door Okita was de kans op een punt verkeken.