Gouverneur boos over doodsteek Connect Limburg

Print
Gouverneur boos over doodsteek Connect Limburg

Bovens op archiefbeeld. Afbeelding: De Limburger/Johannes Timmermans

Gouverneur Theo Bovens werd overdonderd door het besluit de stekker uit Connect Limburg te trekken. Hij was nauw betrokken bij de provinciale imagocampagne en wist niets van het plan van de coalitiepartijen om te stoppen met de brandingorganisatie.

De gang van zaken rond Connect Limburg is gouverneur Theo Bovens in het verkeerde keelgat geschoten. Tijdens een besloten overleg waar hij niet bij was, spraken de coalitiepartijen en hun gedeputeerden af om de stekker te trekken uit de brandingclub, die Limburg internationaal moest promoten.

Verantwoordelijk
Bovens is binnen het provinciebestuur verantwoordelijk voor communicatie en branding. Hij heeft de imagocampagne die Connect Limburg uitvoert mede opgezet en is altijd zeer nauw betrokken geweest bij de organisatie.

Lees ook: Limburg, wat is er nou eigenlijk zo moeilijk aan?

Volgens ingewijden kwam het voor Bovens begin november als een verrassing dat Provinciale Staten besloten te stoppen met de brandingclub. Hij zou achter de schermen ook boos hebben gereageerd. Een verklaring van Connect Limburg waarin de directie zei ‘verbijsterd’ te zijn door het besluit, werd door de gouverneur via Twitter verspreid.

Vooroverleg
Maar de coalitiepartijen hadden dat een paar dagen voor de betreffende vergadering al tijdens een vooroverleg besloten, zo blijkt nu. Daarin stelde de SP voor om vanwege het magere resultaat te stoppen met Connect Limburg. Met name CDA’er Ger Koopmans, maar ook andere gedeputeerden uitten in dat overleg felle kritiek op de organisatie: de projecten stelden weinig voor, ze sloten niet aan bij hun dossiers en de organisatie communiceerde slecht met de provincie. Daarop besloten alle fractievoorzitters in te stemmen met het SP-plan.

Wel of niet
Koopmans heeft daarna Bovens verteld over de SP en de motie over Connect Limburg. Of hij daarbij ook verteld heeft dat alle coalitiepartijen die zouden steunen, is onduidelijk. "Ik weet niet meer precies wat ik wel of niet gezegd heb.”

Bovens wil niet op de kwestie reageren zolang niet duidelijk is hoe zaken met Connect Limburg worden afgehandeld.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →