Opnieuw plan voor mega-bedrijfshal in Weert

Print
Opnieuw plan voor mega-bedrijfshal in Weert

Afbeelding: iStock

Focus Projectontwikkeling & Vastgoed wil een logistieke megahal van 88.000 vierkante meter bouwen op bedrijventerrein Kampershoek 2.0 langs de Ringbaan Noord in Weert.

Een van de gegadigden voor huur is de Chinese internetgigant Alibaba.

Half jaar
Ad van den Berg van Focus verwacht over een half jaar te kunnen starten met de bouw van de hal op Kampershoek. "We staan in de startblokken voor de aanvraag van de bouwvergunning”, zegt Van den Berg. Focus uit Eindhoven maakte vorig jaar deel uit van de Weerter handelsmissie naar het Chinese Hangzhou. Van den Berg voerde daar gesprekken met de leiding van internetgigant Alibaba en lichtte daar de mogelijkheden van vestiging in Weert toe, zegt hij.

Opnieuw
Wethouder Frans van Eersel en burgemeester Jos Heijmans brachten vorige week opnieuw een bezoek aan China. Ook tijdens die reis werd met Alibaba gesproken.

Als Focus de megahal van 88.000 vierkante meter definitief bouwt, is Kampershoek 2.0 nagenoeg vol. Eerder maakte het Belgische bedrijf Heylen bekend op Kampershoek een distributiecentrum van 110.000 vierkante meter te bouwen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week. Ruim 110.000 tevreden lezers gingen je al voor.

Bekijk de actie-abonnementen