Verstappen volgt handjevol collega's op instagram en dit zijn ze

Print
Verstappen volgt handjevol collega's op instagram en dit zijn ze

Afbeelding: Instagram

Max Verstappen is binnen twee jaar uitgegroeid tot een van de populairste Formule 1-coureurs op social media. Onlangs doorbrak de coureur van Red Bull de grens van 1 miljoen volgers. Maar wie volgt hij zelf eigenlijk?

Je zou misschien verwachten dat alle Formule 1-coureurs elkaar volgen op social media. Je komt elkaar tenslotte iedere twee weken tegen en heel groot is het Formule 1-wereldje niet.

Perplex
Verstappen is echter niet zo geinteresseerd in het leven van zijn concurrenten, zo blijkt uit een interview met de Telegraaf. Tegen de ochtendkrant vertelt de Red Bull-coureur dat hij alleen Lewis Hamilton, Daniel Ricciardo en Pierre Gasley volgt. Fernando Alonso en Lance Stroll volgt hij ook, maar die vergeet hij te noemen in het interview. "Pierre volg ik omdat het zo’n aardige gast is. En als ik zie wat Lewis allemaal doet in zijn vrije tijd, sta ik soms echt perplex. Die doet zoveel. Maar hij wint dus het werkt voor hem."

Afleiding
Verstappen is in tegenstelling tot Hamilton niet zo actief op social media. Hij plaatst wel eens een foto, geeft af en toe een like aan de knapste vrouwen, maar dan houdt het wel een heel eind op. "Reacties lezen over de race doe ik niet meer. Ik ben sinds een jaar via mijn telefoon veel minder actief op Twitter. Het is toch vooral afleiding en voegt weinig toe. Ik zat voorheen de hele dag op mijn telefoon te scrollen, zelfs terwijl ik met mensen aan het praten was. Daar was ik op een gegeven moment klaar mee. Nu, als we met vrienden zijn en het wordt te veel, leggen we allemaal de telefoons in het midden op tafel. Dan is het ook gelijk een stuk gezelliger."