Politie Limburg gaat staken voor beter pensioen

Print
Politie Limburg gaat staken voor beter pensioen

Afbeelding: ANP

Politiemensen van de Eenheid Limburg onderbreken aanstaande vrijdag hun werk om in actie te komen voor een beter pensioen. Dit sluit aan op eerdere stakingen van politie-eenheden elders in het land.

Politiebond ACP roept Limburgse agenten op om vrijdag een vakbondsbijeenkomst bij te wonen over hun wegbezuinigde mogelijkheden om vervroegd met werken te stoppen. De inzet is onder meer een flexibele pensioenleeftijd en afschaffing van de fiscale boete als agenten vervroegd uittreden.

Noodoproepen
De werkonderbreking begint om 10.00 uur en zal twee uur duren. De bond verwacht dat de burger weinig hinder zal ondervinden van de staking. Bij acute noodoproepen en 112-meldingen komt de politie gewoon in actie. In navolging van de eenheid Limburg legt de eenheid Noord-Nederland op 28 november het werk tijdelijk stil.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →