Actie in Maastricht tegen uitzetting van Afghaans gezin

Print
Actie in Maastricht tegen uitzetting van Afghaans gezin

Afbeelding: Facebook/Jolanda Gerbecks

In Maastricht wordt actie gevoerd tegen de dreigende uitzetting van een Afghaans gezin. Een petitie om het gezin Rezaie in Nederland te houden is inmiddels meer dan 15.000 keer ondertekend.

Zondag wordt in het stadscentrum een demonstratie gehouden om meer aandacht te krijgen voor de situatie van vader, moeder, oma en drie zoons (12, 16 en 18 jaar), die eind deze maand uitgezet kunnen worden.

Ondanks felle protesten van organisaties als Amnesty International en Unicef, stuurt de IND nog steeds uitgeprocedeerde asielzoekers terug naar Afghanistan. Volgens Corien Gijsbers van Stand up for Afghans is de situatie nijpend. Alleen staatssecretaris Mark Harbers (VVD, Vluchtelingenzaken) zou door gebruik te maken van zijn discretionaire bevoegdheid de uitzetting nog kunnen voorkomen.

Zorgen
Burgemeester Annemarie Penn-te Strake uitte eerder al haar zorgen over het gezin. Ook het United World College maakt zich ongerust over hun leerling: de oudste zoon Haroon die is toegelaten tot een programma voor veelbelovende leerlingen. Het gezin, dat twee jaar in Nederland is,  wordt verder gesteund door diverse politieke partijen in Maastricht.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →