Goud voor judoka Juul Franssen bij comeback

Print
Goud voor judoka Juul Franssen bij comeback

Afbeelding: Orange Pictures/André de Heus

Judoka Juul Franssen heeft zaterdagmiddag de Grote Prijs Den Haag in de klasse tot 63 kilo gewonnen.

De Reuverse was in de finale te sterk voor de Britse Alice Schlesinger, de nummer elf van de wereld. Franssen won met een Golden Score na twee straffen voor de Britse. In de halve finale van het internationale toernooi versloeg ze eerder op de dag haar landgenote Sanne Vermeer met ippon.

Dertien maanden
De 27-jarige Limburgse stond in de topsporthal Zuiderpark voor het eerst sinds dertien maanden weer op de tatami. Toen won ze een toernooi in Abu Dhabi. Door een conflict met de judobond werd ze vorig jaar uit de nationale selectie gezet. Op dat moment was ze de nummer vier van de wereld.

Terug
De bond wilde dat Franssen full time op Papendal in Arnhem kwam trainen, maar de judoka wilde in haar woonplaats Rotterdam trainen, mede omdat ze er een studie naast deed. In mei oordeelde de rechter dat Franssen terug in de selectie moest komen en nu traint ze voor de helft in Rotterdam en voor de helft in Papendal.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →