Max Verstappen: Dit seizoen was een gemiste kans

Print
Max Verstappen: Dit seizoen was een gemiste kans

Afbeelding: AD

Voor Max Verstappen gaat dit seizoen als een gemiste kans de boeken in.

De Limburge coureur in de Formule 1 is weliswaar blij met zijn twee overwinningen, in Maleisië en Mexico, maar de teleurstellingen over alle uitvalbeurten door technische problemen voeren toch de boventoon.

Leerzaam
"Over het algemeen was dit seizoen een gemiste kans", zegt de coureur van Red Bull op Verstappen.nl. "We zijn te vaak uitgevallen met problemen en dat moet volgend jaar natuurlijk een stuk beter. Ik denk wel dat het een heel leerzaam seizoen was. Het vormt je karakter. 

Je moet soms ook positief blijven op moeilijke momenten en dat heb ik dit jaar zeker geleerd", zegt Verstappen, die zijn zege in Maleisië als hoogtepunt van het jaar noemt. "Na zoveel moeilijke races en uitvalbeurten was het heel fijn om die race te winnen."

Progressie
Verstappen looft Red Bull voor de progressie die het team dit seizoen maakte. Zijn eigen rol was daarin naar eigen zeggen beperkt. "Die bestond vooral uit het aangeven waar de auto verbeterd zou kunnen worden. 

Dan is het aan het team om de onderdelen te ontwerpen en beter te maken. Dat hebben ze dit jaar heel goed gedaan. Het is alleen jammer dat we er niet vanaf het begin stonden. Het geeft wel aan dat het team heel snel kan reageren. Hopelijk hebben we volgend jaar gewoon een goede start."