Lichtkunstwerk Kerkrade vertoont 24/7 filosofische teksten

Print
Lichtkunstwerk Kerkrade vertoont 24/7 filosofische teksten

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - In Kerkrade is zaterdagmiddag tijdens de Euriade het lichtkunstwerk Iech en Doe onthuld. Hierop lichten dag en nacht teksten op van de filosoof Martin Buber. Teksten over dialoog en verbinding.

Het lichtkunstwerk is gemaakt door Diana Ramaekers en verwerkt in de trappen naar  het pas aangelegde Martin Buberplein, pal achter het raadhuis. Ramaekers, een gerenommeerde lichtkunstenares, maakte eerder een lichtwerk in het Stadspark van Kerkrade. Momenteel is ze bezig met een interactief werk voor  het Sjef Diederenplantsoen.

Martin Buber Plaquette
Tijdens de Euriade is vrijdag al de Marin Buber Plaquette uitgereikt aan de Ierse geestelijke father Shay Cullen. Cullen strijdt op de Filippijnen al decennia tegen de uitbuiting van jonge kinderen in de seksindustrie. Eerdere winnaars van de plaquette zijn onder meer Gorbatsjov en diens vrouw, Richard von Weizsäcker en Klaus Maria Brandauer.  

De gemeente en Werner Janssen van de Euriade denken nog na over een manier om alle prijswinnaars op het plein te vereeuwigen.

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen