Lichtkunstwerk Kerkrade vertoont 24/7 filosofische teksten

Print
Lichtkunstwerk Kerkrade vertoont 24/7 filosofische teksten

Afbeelding: Bas Quaedvlieg

Kerkrade - In Kerkrade is zaterdagmiddag tijdens de Euriade het lichtkunstwerk Iech en Doe onthuld. Hierop lichten dag en nacht teksten op van de filosoof Martin Buber. Teksten over dialoog en verbinding.

Het lichtkunstwerk is gemaakt door Diana Ramaekers en verwerkt in de trappen naar  het pas aangelegde Martin Buberplein, pal achter het raadhuis. Ramaekers, een gerenommeerde lichtkunstenares, maakte eerder een lichtwerk in het Stadspark van Kerkrade. Momenteel is ze bezig met een interactief werk voor  het Sjef Diederenplantsoen.

Martin Buber Plaquette
Tijdens de Euriade is vrijdag al de Marin Buber Plaquette uitgereikt aan de Ierse geestelijke father Shay Cullen. Cullen strijdt op de Filippijnen al decennia tegen de uitbuiting van jonge kinderen in de seksindustrie. Eerdere winnaars van de plaquette zijn onder meer Gorbatsjov en diens vrouw, Richard von Weizsäcker en Klaus Maria Brandauer.  

De gemeente en Werner Janssen van de Euriade denken nog na over een manier om alle prijswinnaars op het plein te vereeuwigen.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →