'Horecaboulevard' Sittard is te duur voor horeca

Print
'Horecaboulevard' Sittard is  te duur voor horeca

De Putstraat in Sittard. Afbeelding: Streetview

De al jaren geplande ontwikkeling van de Putstraat tot Sittardse ‘horecaboulevard’ komt niet of nauwelijks van de grond.

Dat erkent het stadsbestuur in reactie op de hernieuwde stellingname van de lokale retailadviescommissie dat nieuwe eetzaken in Sittard eerst en vooral aan de Putstraat en op de Markt moeten komen.

De commissie wijst erop dat die beleidskoers al sinds 2010 van kracht is. B en W spreken dat laatste niet tegen, maar concluderen nu dat die beoogde ontwikkeling geen realiteit is geworden.

Achterstallig
Als voornaamste oorzaak noemt het college het achterstallig onderhoud van veel panden in de Putstraat. "Daardoor zijn de aanvangsinvesteringen voor geïnteresseerde ondernemers waarschijnlijk te hoog om daar nieuwe horeca te huisvesten", stelt het stadsbestuur. 

Uitbreiding van horeca op de Sittardse Markt is sowieso geen optie meer, om de simpele reden dat alle panden daar al een horeca-invulling hebben. Met uitzondering dan van het voormalige pand van V&D, waar mogelijk een groot restaurant onderdak krijgt. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →