Van Bruggen held van VVV: 'Een jongensdroom'

Print
Van Bruggen held van VVV: 'Een jongensdroom'

Damian van Bruggen juicht na zijn doelpunt. Rechts Ralf Seuntjens. Afbeelding: Orange Pictures/Daniel van den Berg

Een ondankbare taak had Damian van Bruggen in het voor VVV loodzware uitduel bij Feyenoord (1-1).

Hij speelde als verdedigende middenvelder voor de versterkte Venlose defensie. Tonny Vilhena, Jens Toornstra, Karim El Ahmadi: ze doken bij toerbeurt op voor de neus van de pas 21-jarige huurling van PSV. Maar Van Bruggen verblikte of verbloosde niet. Hij bleef zijn verdedigende werk doen en kreeg daarvoor in de 86ste minuut de beloning. Een ingestudeerde corner werd door hem ingeschoten.

Lees ook: Ingestudeerde actie levert VVV punt op in De Kuip

Eerste
"Mijn eerste eredivisiedoelpunt. Wat een moment om te scoren. Ik rij vaak met Clint Leemans naar de training en we spraken nog over die ingestudeerde corner. ‘Als die er toch eens in zou vliegen in De Kuip’ zeiden we nog tegen elkaar. En dan neemt Clint die corner die we drie dagen op de training hebben geoefend en dan schiet ik hem erin. De jongens waren wel blij voor me in de kleedkamer. Dat kun je wel zeggen."

Oor tot oor
De stralende glimlach van oor tot oor van de jonge verdediger spreekt bij die woorden boekdelen. "We hebben eigenlijk nauwelijks kansen gehad en dan zo’n bal die erin vliegt in De Kuip. Dat is wel een jongensdroom ja."