‘Medewerker Slachtofferhulp pleegde ontucht met zedenslachtoffer’

© Istock

Het Openbaar Ministerie (OM) vervolgt een 64-jarige man uit Landgraaf omdat hij als vrijwilliger van Slachtofferhulp Nederland twee keer ontucht zou hebben gepleegd met een vrouwelijke cliënt uit Heerlen.

Jos Emonts

Dat hebben bronnen bevestigd aan De Limburger.SchadeclaimDe vrouw aan wie hij zich vergrepen zou hebben, zou eerder slachtoffer zijn geweest van een zedendelict. Zij had daarover contacten met slachtofferhulp. Justitie bracht die zaak bij gebrek aan bewijs niet voor de rechter. De vrouw diende toch een schadeclaim in bij het Schadefonds Geweldsmisdrijven.De man uit Landgraaf gaf advies en bijstand en hielp haar met het invullen van het schadeformulier. Hij deed dat in opdracht van het kantoor Beek van Slachtofferhulp Nederland. De Heerlense vrouw beweert dat de hulpverlener ontucht met haar heeft gepleegd. Dat zou op twee achtereenvolgende dagen in mei 2016 zijn gebeurd in haar woning in Heerlen.

Non-actiefIn een reactie schrijft Slachtofferhulp Nederland. "Het klopt dat het OM een oud-vrijwilliger het plegen van ontucht met een cliënt ten laste heeft gelegd. Op het moment dat Slachtofferhulp Nederland werd geïnformeerd over deze verdenking, is de betreffende medewerker onmiddellijk op non-actief gezet. De medewerker heeft vervolgens de organisatie vrijwillig verlaten".

Vrijwilligers van Slachtofferhulp moeten voordat ze aan de interne opleiding kunnen beginnen een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. Het Openbaar Ministerie en de advocaten van de verdachte en het vermeende slachtoffer willen in aanloop naar de rechtszaak niet reageren. De zaak dient op 1 december in Maastricht.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal