Twee doden bij zwaar ongeval met spookrijder op A73

Print

Afbeelding: David Dunnaway

Op de A73 bij Roermond heeft zondagavond een spookrijder een zwaar ongeluk veroorzaakt. Daarbij kwamen de spookrijder en een tegenligger om het leven. De snelweg is in beide richtingen dicht.

Een van de twee slachtoffers was op slag dood. Amublancepersoneel probeerde een ander slachtoffer nog enige tijd te reanimeren, maar de hulp kwam te laat. 

Brokstukken
Het ongeval gebeurde rond 22:30 uur net voor de Roertunnel. De spookrijder reed in noordelijk richting door de tunnelbuis die is bedoeld voor verkeer richting Maastricht. De frontale botsing is zo hard gegaan dat de snelweg bezaaid ligt met brokstukken.

Onder meer een motorblok ligt op weg. Omdat ook brokstukken op de andere weghelft terecht kwamen, is de snelweg in beide richtingen afgesloten.

De verwachting is dat de tunnel voorlopig dicht blijft. Verkeer dat in de file staat voor de tunnel wordt door de politie van de snelweg geleid. 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Je las zojuist een gratis artikel, maar niet al onze journalistiek is gratis. Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen in de vorm van nieuws, achtergronden, analyses en opinie.

Onze verslaggevers zijn 24/7 bezig met het schrijven van deze verhalen. Zodoende geven we duiding aan het nieuws en helpen we jou met het vormen van een mening.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen