Slachtoffer Poolse spookrijder op A73 is 22-jarige vrouw

Print
Slachtoffer Poolse spookrijder op A73 is 22-jarige vrouw

Foto: David Dunnaway

De spookrijder die zondagavond een dodelijk ongeluk veroorzaakte op de A73 is een 26-jarige man uit Polen. Hij botste bij de Roertunnel frontaal op een 22-jarige vrouw uit Tilburg, die het ongeluk eveneens niet overleefde. Dat heeft de politie maandagochtend bekendgemaakt.

De spookrijder zorgde zondagavond voor een ravage op de A73 tussen Roermond-Oost en de Roertunnel. Hij botste rond 22.30 uur frontaal op een andere auto. Zowel de spookrijder als de bestuurder van het andere voertuig kwam daarbij om het leven.

Vul hier een omschrijving van de foto in.

Afgesloten
De snelweg moest in beide richtingen worden afgesloten omdat door de botsing op de rijbaan richting Maasbracht ook brokstukken van de betrokken voertuigen terechtkwamen op de rijbaan richting Nijmegen. Rond 04.15 werd de weg na onderzoek van de politie en bergingswerkzaamheden weer vrijgegeven. 

Lees ook: Video toont spookrijder A73 vlak voor fataal ongeluk

Onderzoek
Over de toedracht is op dit moment nog niets bekend. Die wordt nog onderzocht. Getuigen van het tragische ongeval worden door de politie gehoord.

Lees ook: Roertunnel weer open na dramatisch ongeluk

Spookrijders
Het is niet de eerste keer dit jaar dat een spookrijder schuld is aan een dodelijk ongeluk op een snelweg. In januari veroorzaakte de 48-jarige Charles T. uit Schimmert op de A4 bij het Duitse Duren een fatale botsing. Daarbij kwam een Duits echtpaar om het leven.

In september ging het mis met een 34-jarige Poolse spookrijder, die in het Zuid-Duitse Rüsselsheim drie leden van een Sittards gezin doodreed. De vrachtwagenchauffeur bleek gedronken te hebben.