Truckparking Venlo weer open na sluiting

Print
Truckparking Venlo weer open na sluiting

Vuil op truckers-parkeerplaats de Keulse Barierre in Venlo. Afbeelding: Lé Giesen

Tegelen - De truckersparkeerplaats aan de Keulse Barrière in Venlo is na een sluiting van een maand sinds maandag weer open.

Uitbater Ludo Stroink van wegrestaurant De Nieuwe Keulse gaat er voor zorgen dat in de weekeinden geen vrachtwagens meer parkeren op de truckparking aan de Keulse Barrière. Hij gaat in het weekend paaltjes voor de ingang plaatsen en vrachtwagens doorsturen naar de betaalde vrachtwagenparkeerplaats aan de James Cookweg.

Containers
Bij de parking aan de Keulse Barrière komen twee afvalcontainers te staan. Maandag zijn de betonblokken verwijderd die sinds 19 oktober de toegang blokkeerden. Toen sloot Venlo de parking omdat truckers met name in het weekend voor ernstige vervuiling van het terrein zorgden.

Ook verkeren de rioolputten volgens Venlo in slechte staat. De Nieuwe Keulse spande daarop een rechtszaak aan tegen Venlo. De rechtbank oordeelde dat de gemeente de parkeerplaats aan de Keulse Barrière doordeweeks gedeeltelijk weer moet openen.

Volgens de rechter had Venlo meer rekening moeten houden met de belangen van De Nieuwe Keulse. Ook was er volgens de rechtbank geen bewijs voor de gezondheidsrisico’s die medewerkers van Venlo zouden lopen bij het opruimen van het afval.

Mogen we even je aandacht.
Dit is een artikel van De Limburger dat gratis beschikbaar is voor iedereen. Dat geldt niet voor alle artikelen, want zogeheten Plus-artikelen zijn exclusief voor onze abonnees. Zonder abonnees kunnen wij namelijk geen Limburgs nieuws maken. Sluit je daarom ook aan en kies voor goede en betrouwbare regionale journalistiek in Limburg, met liefde en passie gemaakt. Juist in deze onzekere tijden.

Er is al een abonnement voor 7,50 per maand.

Bekijk abonnementen