Tempeleers pakken misbruik eigen merk aan

Print
Tempeleers pakken misbruik eigen merk aan

Afbeelding: Harry Heuts

Stadscarnavalsvereniging De Tempeleers in Maastricht heeft de verenigingsnaam, het logo, de stoffen muts en de borstplaquette gedeponeerd bij het Europees Merkenbureau om misbruik te voorkomen.

President Henk de Jong van de vereniging laat weten dat persiflages nog steeds welkom zijn. "Maar als het voor de buitenwacht niet meer duidelijk is dat het om een parodie gaat, wordt het een ander verhaal."

Verwarring
Hij voert verwarring bij situaties waar de veiligheid in het gedrang is, commercieel misbruik en eventuele imagoschade als belangrijkste redenen aan om deze stap te nemen. "We gaan nu niet direct op heksenjacht of vermanend met het vingertje wijzen. Maar het is wel belangrijk dat we grenzen aangeven; dat mensen  überhaupt weten wat wel en wat niet kan." 

De president is niet bevreesd dat deze handeling weerstand oproept bij carnavalisten die vinden dat met de vastelaovend letterlijk alles moet kunnen. "Nogmaals, persiflages juichen wij  toe. Maar wellicht is het beter als mensen in voorkomend geval een eigen vereniging oprichten, met eigen naam, eigen muts, eigen logo en eigen plaquette."