Luxe villa's op plek voormalig Maastrichts zwembad

© Dormio

Eerst waren er huizen voor permanente bewoning gepland. Daarna 130 appartementen. Nu is de verkoop begonnen van 36 luxe recreatievilla’s op de Dousberg in Maastricht, die voor mensen met veel spaargeld een mooi rendement beloven.

John Hoofs

Ze kosten wat, maar dan heb je ook wat. Een vrijstaande exclusieve villa (voor acht personen) op een mooie kavel in het groen op de flank of aan de voet van de Dousberg in Maastricht. Met vier slaapkamers en vier badkamers en een exclusieve inrichting. Terrasjacuzzi en buitenkeuken zijn optioneel. Prijs: vanaf 511.500 euro.

Resort MaastrichtOp de plek van het gesloopte Dousbergzwembad plant Dormio, de ontwikkelaar van recreatiepark Resort Maastricht, ‘de meest ambitieuze fase tot op heden’, zoals de 36 villa’s in de markt zijn gezet. Ze werden tijdens de recente Second Home Beurs in Utrecht vorige maand voor het eerst gepresenteerd en de belangstelling bleek ‘enorm’. Zoals voor alle recreatiehuizen en -appartementen in het buitengebied van Maastricht-West die Dormio al opleverde of liet bouwen.

UitverkochtHet project kon tot dusver aan elke bouwfase het bordje ‘uitverkocht’ hangen en dat is ook de verwachting bij de villa’s, waarvan de goedkoopste (voor zes personen) tenminste 428.500 euro gaat kosten. Volgens Jean Janssen van de RO groep in Maastricht, die voor Dormio het projectmanagement en de directievoering van Resort Maastricht verzorgt, hebben zich inmiddels vijftien geïnteresseerden gemeld voor een villa.

InteresseDe bouw start als 70 procent van de recreatievilla’s is verkocht. Naar verwachting wordt begonnen in mei 2018. De interesse is terug te voeren op de prima cijfers die het recreatiepark sinds de opening kan voorleggen. "De bezetting van de recreatiewoningen is goed, de kritieken zijn goed en de rendementen voor de woningbezitters zijn goed. Terwijl Resort Maastricht nog niet af is", vat Jean Janssen samen.

UniekOp de plek waar de 36 villa’s zijn gepland, waren in de beginfase van het Dousbergplan 130 appartementen voorzien. Het was in de periode dat Bouwinvest de regie voerde over de invulling. Na het terugtrekken van die belegger, kwam Dormio in beeld. Het bouwde op de Dousberg een van de exclusiefste vakantieparken van Nederland en noemt de toevoeging van de 36 villa’s ‘uniek voor alle resorts die Nederland rijk is’.

Zondag presenteert Dormio de villaplannen tijdens een open dag.

Wil je alle Plus-artikelen lezen?

Dagelijks publiceren we meer dan 100 Plus-artikelen op onze site & app. Nieuws, achtergronden, analyses, reportages, interviews en columns. Word nu digitaal abonnee en kies voor een jaar lang korting of maandelijkse flexibiliteit.

Kies digitaal