Arriva opent aanval op NS: 'Wij willen de grootste trein- en busvervoerder worden'

Print
Arriva opent aanval op NS: 'Wij willen de grootste trein- en busvervoerder worden'

Afbeelding: Harry Heuts

Arriva opent in Nederland de aanval op NS.

"We willen hier de grootste trein- en busvervoerder worden.” Dat zei topman Anne Hettinga van Arriva Nederland dinsdag tegen De Telegraaf. Arriva nam vorig jaar het Limburgse stads- en streekvervoer over van Veolia.

Monopolie
Hettinga pleit in Nederland voor een volledig geliberaliseerd ov. Daarbij zou NS geen monopolie meer hebben op grote delen van het spoor. "Iedere vervoerder moet gelijke kansen krijgen. Het nieuwe regeerakkoord is al veelbelovend", meent Hettinga. 

Meedenken
Het ministerie van Infrastructuur laat in reactie weten dat ze het goed vinden dat het concern 'meedenkt over de toekomst van het Nederlandse spoor.' Tegelijkertijd is het departement afwachtend in daden.

NS
NS wilde dinsdagavond geen commentaar geven op de ambities van Arriva. "Die laten we geheel aan de heer Hettinga”, aldus de woordvoerder.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →