CDA'er Maud Hermans kondigt vertrek uit politiek aan

Print
CDA'er Maud Hermans kondigt vertrek uit politiek aan

Maud Hermans. Afbeelding: Harry Heuts

CDA'er Maud Hermans heeft woensdag haar vertrek uit de politiek aangekondigd. Ze zit niet langer op een lijn met de rest van de partij.

De uit Munstergeleen afkomstige Hermans is lid van Provinciale Staten en is actief voor het CDA in Sittard-Geleen. Zowel voor de gemeenteraad als Provinciale Staten zal ze zich niet opnieuw verkiesbaar stellen. 

Verklaring
In een verklaring schrijft ze dat het regelmatig botst met partijgenoten. 'Het CDA heeft me veel goeds gebracht de afgelopen 4,5 jaar. Echter blijkt dat de neuzen niet geheel dezelfde kant uit staan. De politieke omgeving is weerbarstig en als je dan 'een vreemde eend in de bijt' bent, blijkt dat niet iedereen daar vrolijk van wordt. Het zorgt soms voor vervelende situaties en trekt met regelmaat je accu behoorlijk leeg.'

In Provinciale Staten is Maud Hermans woordvoerder sociale zaken. 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →