Verdachte in grote drugszaak Neer voortvluchtig

Print
Verdachte in grote drugszaak Neer voortvluchtig

Afbeelding: Archief ANP

Een van de verdachten die beschuldigd worden van de productie van 35.708 xtc-pillen in een woning aan Kinkhoven in Neer, is voortvluchtig. Het gaat om de de 21-jarige Kader S. uit Stuttgart.

De man is ondergedoken nadat de rechtbank hem eind september had geschorst uit de voorlopige hechtenis. Het Openbaar Ministerie verzette zich later met succes tegen zijn vrijlating en die van de medeverdachte Theo S. (43) uit Swalmen. De man uit Stuttgart bleek spoorloos  toen hij opnieuw naar het huis van bewaring moest. Swalmenaar S. zit inmiddels wel weer in de cel.

Lees ook: Grote drugsvangst: politie vindt in huis 30.000 xtc-pillen

Tralies
In de rechtbank Roermond kreeg de verdachte Torsten van der K. (39) uit Roermond woensdag te horen dat hij waarschijnlijk tot aan de rechtszitting eind januari achter de tralies blijft. Hij zit sinds de arrestatie van het drietal op maandag 14 augustus alvast. Tijdens de tussentijdse zitting blijkt dat de hoeveelheden drugs en grondstoffen voor pillen nog groter zijn geweest dan aanvankelijk werd gemeld. Het gaat om 35.708 pillen en 75 kilo MDMA.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →