Bejaarde boef uit Reuver te gebrekkig voor taakstraf

Print
Bejaarde boef uit Reuver te gebrekkig voor taakstraf

Afbeelding: Istock

Reuver - Laurens Q. zou eigenlijk een taakstraf van 280 uur moeten uitvoeren, maar de officier van justitie is mild voor hem. De 76-jarige Reuvernaar is te gebrekkig.

Q. stond woensdag terecht voor de rechtbank in Roermond. Hij had toestemming aan criminelen gegeven om hennep te telen op de zolder van zijn huurwoning. Hij zou daar zesduizend euro voor hebben gekregen. Met dat geld wilde Q. wietolie kopen om de pijn te bestrijden; hij lijdt aan reuma.

Zesduizend euro
De plantage werd in april ontdekt. De aanklager eist een voorwaardelijke celstraf van drie maanden tegen Q., met een proeftijd van twee jaar. Verder vordert ze de zesduizend euro terug die hij verdiend heeft aan de hennepteelt. Advocaat Guus Lina kon instemmen met de eis, maar vond de ontneming te hoog. Q. moet immers ook nog 3100 euro aan Enexis terugbetalen voor de afgetapte stroom, zodat zijn voordeel beperkt blijft tot 2900 euro.   

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →