'Undercover' eerste Nederlandse Netflix-serie

Print
'Undercover' eerste Nederlandse Netflix-serie

Afbeelding: ANP

Voor het eerst komt er een eigen Belgisch-Nederlandse Netflix-serie. De tiendelige serie Undercover is vanaf 2019 wereldwijd op Netflix te zien.

De misdaadserie gaat over Ferry Bouman, een van de grootste XTC-producenten ter wereld, wiens luxeleven in zijn villa op de grens van Nederland en België wordt verstoord door twee undercover-agenten. Zij proberen in het leven van Bouman te infiltreren om zijn netwerk op te rollen. De serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en zal voornamelijk in het Nederlands gesproken zijn, met hier en daar ook Frans en Vlaams.

Hoofdrolspelers
Anna Drijver en Frank Lammers zijn de hoofdrolspelers in Undercover, dat wordt geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos. Netflix werkt samen met het Vlaamse productiebedrijf De Mensen, distributeur Dutch Filmworks en de Vlaamse publieke omroep VRT. In Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt Undercover ook op televisie uitgezonden. 
 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →