'Undercover' eerste Nederlandse Netflix-serie

Print
'Undercover' eerste Nederlandse Netflix-serie

Afbeelding: ANP

Voor het eerst komt er een eigen Belgisch-Nederlandse Netflix-serie. De tiendelige serie Undercover is vanaf 2019 wereldwijd op Netflix te zien.

De misdaadserie gaat over Ferry Bouman, een van de grootste XTC-producenten ter wereld, wiens luxeleven in zijn villa op de grens van Nederland en België wordt verstoord door twee undercover-agenten. Zij proberen in het leven van Bouman te infiltreren om zijn netwerk op te rollen. De serie is gebaseerd op ware gebeurtenissen en zal voornamelijk in het Nederlands gesproken zijn, met hier en daar ook Frans en Vlaams.

Hoofdrolspelers
Anna Drijver en Frank Lammers zijn de hoofdrolspelers in Undercover, dat wordt geregisseerd door Eshref Reybrouck en Frank Devos. Netflix werkt samen met het Vlaamse productiebedrijf De Mensen, distributeur Dutch Filmworks en de Vlaamse publieke omroep VRT. In Frankrijk, België, Duitsland, Oostenrijk en Zwitserland wordt Undercover ook op televisie uitgezonden. 
 

Toegang tot alle Plus-artikelen?

Onlangs heeft De Limburger een Tegel gewonnen. De Tegels zijn de belangrijkste journalistieke jaarprijzen van ons land. Verslaggevers Sjors van Beek en Rik van Hulst werden met het dossier 'politieaffaire Horst' tot winnaar uitgeroepen in de categorie Regionaal/Lokaal.

De Limburger is de enige regionale krant in ons land met een eigen onderzoeksredactie. Een team dat in onze provincie zaken tot op de bodem uitzoekt en misstanden aan het licht brengt. Zonder abonnees hadden we dit succes nooit kunnen bereiken.

Word nu abonnee en lees al onze Plus-artikelen voor slechts 1,04 per week.

Bekijk de actie-abonnementen