Inval bij vrachtwagenbedrijf in Weert

Print

Afbeelding: Jeroen Kuit

Weert - Politie, douane, Omgevingsdienst en de Inspectie Leefomgeving en Transport zijn woensdagmiddag binnengevallen bij het vrachtwagenbedrijf CAB Trucks aan de Roermondsweg in Weert.

Volgens een woordvoerder van de Landelijke Eenheid van de politie werd tot de inval besloten nadat er meerdere signalen waren binnengekomen dat er iets niet in de haak was.

'Gebruikelijk'
Welke signalen of aanwijzingen dat zijn kan hij niet zeggen. “Misschien dat er eerder een vrachtwagen is aangehouden en gecontroleerd, waarbij een en ander niet klopte”, zegt hij. “Dan is het gebruikelijk dat we zo’n bedrijf eruit pikken om met een aantal diensten een controle uit te voeren. De Inspectie Leefomgeving en Transport kijkt dan bijvoorbeeld naar de Rijtijdenwet en de douane of de papieren van de lading in orde zijn.” De controle bij het bedrijf was van tevoren niet aangekondigd.

Onrechtmatigheden
Of er tijdens de controle onrechtmatigheden zijn aangetroffen, is niet bekend.

 

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →