Roermondse islamprediker 'bedankt' iedereen voor doodsbedreigingen

Print
Roermondse islamprediker 'bedankt' iedereen voor doodsbedreigingen

Ali Houri Afbeelding: Nieuwsuur

“Via deze weg wil ik iedereen bedanken voor de steun en smeekbeden, en zelfs voor de doodsbedreigingen en verwensingen. Nu gaat deze ‘orthodoxe’ veteranenzaalvoetballer zich even afsluiten van de samenleving en in een zaal in waar muziek wordt gedraaid een balletje trappen om te ontladen.”

Zo reageert de Roermondse prediker Ali Houri alias broeder Alkhattab op zijn Facebook-account op de storm van publiciteit die ontstond na de Nieuwsuur-uitzending van afgelopen zaterdag over salafisme.

Niet welkom
De Belgische steden Genk en Antwerpen hebben na de uitzending verklaard dat de Roermondenaar niet meer welkom is om daar te spreken. In die uittzending riep Houri en een andere prediker op om niet naar muziek te luisteren en plaatsen te mijden waar alcohol geserveerd wordt.

Kritiek
Houri laat op zijn Facebook weten dat hij heeft besloten om media niet te woord te staan. De prediker zal alleen via zijn eigen sociale media-kanalen reageren. Houri schrijft dat Nieuwsuur hem het stempel van orthodox en salafist heeft opgeplakt. Hij ziet de uitzending als een manier om moslims of de islam 'te bashen'. Ook mist Houri een gebrek aan hoor en wederhoor. Een arabist deed uitspraken in de uitzending waar hij zich niet tegen heeft kunnen verweren.  

'Haters'
Houri heeft ook een filmpje online gezet waarin hij, glimlachend en gestoken in voetbaltenue, ‘haters’ toespreekt vanuit een sporthal met oorverdovende muziek. Houri is een ex-zaalvoetbalinternational die in Roermond onder ander bekend is vanwege de organisatie van Ramadanzaalvooetbaltoernooi in de wijk De Donderberg. Ook is hij de bedenker van de ‘gratis koran op Koningsdag’-actie waarbij duizenden heilige boeken in heel het land worden weggegeven.

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →