Klacht tegen oud-raadslid Landgraaf vanwege beïnvloeding stemmers

Print
Klacht tegen oud-raadslid Landgraaf vanwege beïnvloeding stemmers

Afbeelding: De Limburger

Landgraaf - De stichting Voor Fusie in Landgraaf heeft een officiële klacht ingediend tegen oud-raadslid Wiel Heinrichs.

Die zou bij het referendum kiezers beïnvloed hebben om tegen een fusie met Heerlen te stemmen. Hij heeft zich de afgelopen maanden gemanifesteerd als een uitgesproken tegenstander van een herindeling. 

Geacteerd
De klacht is neergelegd bij burgemeester Raymond Vlecken. Voorzitter Guido Rijninks van Voor Fusie zegt dat Heinrichs bij het gemeentehuis kiezers achtervolgd en aangesproken heeft. De burgemeester heeft kennis genomen van de klacht en ‘hierop geacteerd’. Wat hij precies heeft gedaan, wil Vlecken niet zeggen.

Jan en alleman
Heinrichs bevestigt dat hij door Vlecken is aangesproken. "Ik heb me inderdaad in de buurt van het stadhuis opgehouden. Ik ben daar door Jan en alleman aangesproken, want ik ken bijna iedereen. Ik heb de mensen vooral geadviseerd hun stem uit te brengen. Natuurlijk zonder een advies te geven. Kijk, ik loop meer dan veertig jaar in de politiek rond. Ik weet precies wat ik wel en niet zeg."

Ratten
Het oud-raadslid ligt niet wakker van de actie van Voor Fusie. “Ik beschouw het als gepiep van ratten in het nauw.”

Je las zojuist een gratis artikel


Niet alle artikelen zijn gratis, want zogeheten Plus-artikelen zijn alleen te lezen door abonnees. Zonder abonnees kunnen we namelijk geen betrouwbare regionale journalistiek maken. Je leest al onze artikelen vanaf €4,50 per maand.

Bekijk de aanbieding →